HistorieHistorieDen 18. februar 1925 blev Svendborg Amatør Cykleklub stiftet, det blev i 1933 ændret til Svendborg Cykle Club.

 

Allerede i 1924 blev grunden til cykleklubben lagt, der var en de drenge, der havde lavet en klub, hvor de muntret sig med at lave deres egne cykelløb, de startede i Vestergade og kørte rundt om Sørup sø. Mellem disse drenge var Niels Christian Pallisgård (formand fra 1937 – 1959 og 1957 – 1960 )  Disse drenge opnåede, at få en del voksne gjort interesserede i sporten, og dette var faktisk grunden til cyklesporten i Svendborg.

 

Klubbens første bestyrelse bestod af David Svensson, der var formand frem til 1928, H. Meilstrup og C. West. Det sjove ved David Svensson var, at han ikke kunne cykle, men han løb efter rytterne og heppede med stopur i hånden.

 

Cyklesporten har haft godt fat i Svendborg. Helt tilbage i 1886 blev byen kendt for Danmarks første cykelbane anlagt i Gl. Hesstehauge. Der var tale om en grusbane opført af Sophus Weber, og publikum strømmede til løbene omkring den runde sø, hvor rytterne af og til røg i søen – til tilskuernes store morskab.Under opgravning i en have på Nyborgvej har man kunnet spore sporten tilbage til 1892. To medaljer dukkede op med indgraveringen Bicycle vædeløb Svendborg klubmatch, den Rekord. 3 Mill i tiden 3 min.28 sek. 

 

Historien forsættes...

Mail: admin@svendborgcc.dk

Ryttervej 70, 5700 Svendborg

Copyright © Svendborg Cykle Club 

Design: Nilou&Hansen